ГӀалгӀай къаман
юкъара газет

Эггара чамегIа дола даар

Эггара чамегIа дола даар

Более 90% жителей Ингушетии назвали чаьпилг — ингушское национальное блюдо, белые лепешки с начинкой из творога в числе наиболее любимых блюд. Часто их готовят с начинкой из картофеля или тыквы. Ноябрьский опрос «100 человек», проведенный старейшим печатным изданием Юга России газетой «Сердало», показал, что традиционная национальная кухня сохраняет свои позиции в конкуренции с новыми брэндами общественного питания.

Каст-кастта уж кийчду коартол а ябакх а чуелла.

Лайчилла бетта, наха хетар тахка аьнна, Къулбаседа Россе эггара къаьнагIча газета «Сердало» дIайихьача опросах гуш хилар, керда юкъедаьннача даарашка хьажача къаман дааркхуврче (кухня) тIехьаюссаш йоацилга.

ГIалгIайче, тIеххьарча ткъаь пхиъ шера, цу хьакъехьа революци хиннай ала йиш я.

Шаурма, роллаш, сушеш, гамбургераш, пицца юкъеяларца цар а шоай моттиг дIалаьцай. Цхьабакъда, цун дуккхача шерашкарча истореца, эггара чIоагIагIа наха деза даар чIаьпилг да.

Электронни газета язле

(PDF) кӀира цкъа арадувла къаман юкъара «Сердало» газет, цӀагӀара ара ца воалаш деша таро я

Хьаязде